↑ Return to Internetsvindel

Case – de falske checks

Den 13. januar 2011 dumpede der et brev ind af døren hos antikhandler Jørgen Dalgaard .  Det lyder umiddelbart som en almindelig hændelse i en virksomhed, men i dette tilfælde var der skumle bagtanker !

Forud for dette var gået dette forløb: Saex Rafeal skrev omkring jul at han ville købe et meget flot (og derfor ganske dyrt) bord, som Dalgaard har til salg på nettet. Bordet skal leveres i Cairo – Egypten. Dalgaard skaffer fragtomkostningerne oplyst og kunden accepterer. Det aftales at kunden skal foretage en bankoverførsel, før bordet afsendes.

Nu ankommer så et brev med check – i stedet for den aftalte bankoverførsel. Det er ikke den eneste afvigelse fra det aftalte: checken er også på et for stort beløb.

Her vælger Dalgaard at afbryde transaktionen – for det står klart at der er tale om det gamle trick: “ÅH – jeg kom til at sende dig for meget – vær rar at overføre det overskydende beløb til min konto

- utroligt nok hopper en del handlende på denne limpind – det gjorde Jørgen Dalgaard imidlertid ikke… For tricket er (det har den kvikke læser allerede gættet): at når den forretningsdrivende sender checken til indløsning i banken – så er den falsk !

Alarmklokkerne: “kunden”

 • spurgte overhovedet ikke til prisen…
 • skriver fra en hotmail adresse: saexyov@hotmail.com
 • sendte en check på et for stort beløb

11 comments

Skip to comment form

 1. Pia Beier

  Hejsa.
  Jeg vil lige tilføje, at jeg har modtaget en sms, hvor vedkommende gerne vil købe kat og vil gerne jeg skriver på hans mail. Det er samme mail der er tale om og tlf. hvor sms er fra er +2347058561588.
  Kunne faktisk læse det var noget vrøvl.

 2. Nikolaj Fogtmann

  Ja og mig ville han købe en veteran bil af……

 3. Casper

  Hej
  jeg er ved at sælge en Austin Mini, hvor jeg fik en mail fra den email også, jeg syntes at det var en underlig mail og googlede den og fant bloggen her.
  så jeg tror måske bare afbryder den handel ;)

 4. Bjarne

  Jeg satte en veteran camping vogn til salg i går, der gik ca. 3 timer så kom der forespørgsel fra Rafeal Saex om at købe den. Han kalder den en “car” og har åbenbart ikke forstået, at der er tale om en Campingvogn.
  LAD OS FÅ STOPPET DEN MAND eller DE FOLK !

 5. Bjarne

  Jeg har pt kommunikation kørende med pågældende om køb af vores veteran campingvogn. Det skal være til hans søn. Jeg har prøvet at spørge om nu også han er helt sikker på, at han ved hvad det er han vil købe. Til morgen bekræfter han det og spørger til billeder og pris. Jeg dropper ham.

 6. Jan Thelin

  Hej

  Jeg har en gammel ( og rusten ) Seat til salg på veteranposten.dk
  Jeg er også blevet kontaktet af saexyov@hotmail.com, og synes at der var et eller ander lusket ved det, og googlede hans mailadresse og så blokken her – tak for det – afbruder øjeblikkeligt kontakten til ham.

 7. Anders

  Jeg har også en gammel bil, som han lige har spurgt en masse til. Den var også tiltænkt hans søn. Jeg sendte ham følgende link: http://www.pet.dk/English.aspx

  Så hørte jeg ikke mere fra ham…. ;-)

 8. Kenenth Jeppesen

  ville købe mit sommerhus til den dobbelte pris, har fået checken, det jo fantastisk :-)
  tak for tippet!

 9. mette nybo

  hej… han ville købe min hest, fra samme email og tlf: nr. bliver ved med at modtage sms er om jeg vil svare han`s email….

 10. christina

  hanhun ville gerne købe min brudekjole !!!
  sms besked fra samme nummer +2347058561588, men mail adr er anderledes
  soupfashion@hotmail.com….

  afslutter sin meget underlig slang engelse thank u. jenna

 11. Bonnie

  En ved navn Kendra Depp ville købe min brudekjolde fra DBA.
  Jeg skulle have 2000 kr og hun har sendt mig en check på 1600 euro. Det svarer til næsten 11.000 kr. Jeg skulle indsætte resten af beløbet via Western Union til hendes Agent inden han kom og hentede kjolen.
  Så det kunne betale bla fragten og alt det andet brudeudstyr han skulle hente.
  Totalt fake….
  Den limpind hopper jeg ikke på

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Du kan bruge disse HTML tags og attributter: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>