35 antikhandlere pakker kasser og møbler til messe

Fra dengang man gik med hat.

Tid til høj hat og hornbriller i Løkken

35 antikhandlere pakker kasser og møbler til messe

At dømme efter antallet og hyppigheden af tv-udsendelser om antik og retroting kan man konkludere, at interessen for den fælles kulturarv ikke er vigende men stigende…
Men det får nu ingen betydning for udbuddet på den årlige antikvitetsmesse i Løkkenhallen, for messen er som vanligt booket til sidste kvadratmeter – der kan slet ikke placeres flere stande uden at bygge hallen ud…
– Vi er så heldige, at mange udstillere kommer igen hvert år, og da der er en lille kø i kulissen for at være med, ja så kan vi som vi plejer melde fuldt hus i weekenden fra 1. august, når messen løber af stablen, siger Carl Sørensen fra Gule Længe Antik i Lønstrup – han arrangerer messen for 38. gang sammen med sin kone Bitten Madsen.
Alligevel er der blevet plads til to nye udstillere – den ene er Glashuset fra Øster Brønderslev. Her har Inge og Jens Poulsen – efter et arbejdsliv som skatterevisor og snedker og en årrække som samlere – for nogle år siden etableret en fin antikforretning med baggrund i et dybt engagement i fine gamle sager.
– Især det gamle glas er jo spændende. Man kan næsten se og føle, hvordan glaskunstnerne har udtrykt deres sjæl i glasset, når man rigtig lærer det at kende. Efterhånden kan man jo mærke, om en gammel skål er dansk eller ej. Og se forskel på et dansk og tysk egeløvsglas, siger Inge Poulsen.
Glashuset stiller op med deres bedste ting fra Holmegaard og de andre gamle danske glasværker. Desuden med kongeligt porcelæn, figurer, gammel dansk fajance som aluminia og med sager i sølv.
Fra Tversted kommer Sigge fra handelshuset Sigges Univers, der især gør det udi kuriosa, retrosager, ting til den kreative indretning, teknikaliteter og maritime effekter.
– Hvis man har set nogle af de mange tv-udsendelser med antik-tema, så er der jo faktisk talrige eksempler på, at man kan finde gode sager til en jævnt hen mere fornuftig pris hos handlerne, hvis man sammenligner med auktionspriser, siger messearrangøren.

Tid til høj hat og hornbriller i Løkken

Fra den tid man gik med hat: bowler og høj hat og tilhørende æsker – stammer fra en kendt familie i Nordjylland og kan ses hos Antik 6200 hos Rolf Jensen på messen.

Ja, så hvorfor ikke besøge 35 antikvitetshandlere på en gang i Løkken?

På messen i år vil alle udstillere hver især fremhæve en særlig
ting under det fælles tema: Fra dengang man gik med hat. Det vil sige perioden 1890 til 1910-20-stykker. Her var en hat typisk en ligeså nødvendig del af påklædningen som en vest – for en mands vedkommende. Tænk bare på de gamle billeder af Kirkegaard og en vis hr. Andersen fra Odense.

 

Flere oplysninger hos:
Arrangør Carl Sørensen 24 81 02 20
Eller www.antikvitet.net/lokken
l