Tryg nethandel – til gavn for dig der køber kunst, antik og design.

Danske designmøbler, der viser sig at være dårligt udførte kina-kopier, er en af farerne ved at handle på nettet.
Men nu sikrer et unikt samarbejde mellem Kunst, Antik & Design Ringen og portalen Antikvitet.net, at kunderne ikke bliver snydt ved nethandel 

– Når man handler antikviteter, kunst eller design, er man som privatkunde nærmest prisgivet på nettet, hvor dygtigt udførte kopier udbydes af professionelle svindlere – eller hvor varen måske blot ikke har den lovede kvalitet. Det har vi naturligvis været opmærksomme på, siden vi startede Antikvitet.net i 1999, og derfor har vi også været i løbende dialog med Kunst, Antik & Design Ringen for sammen at finde ud af, hvordan vi sikrer kunderne bedst muligt ved handel på nettet.

Det forklarer direktør Jens Gjerløv, Netordre.dk, der er firmaet bag Nordens største portal for kunst, antik og design, Antikvitet.net. Efter mange års tæt kontakt har Antikvitet.net og Kunst, Antik og Design Ringen, KAD, nu formaliseret samarbejdet. I praksis betyder det, at der nu er én portal i Danmark udelukkende med professionelle handlere, og hvor kunderne derfor har en høj grad af tryghed.

trasborg_og_gjerlov

Direktør Jens Gjerløv, Netordre.dk Aps, (tv) og formand for Kunst, Antik og Design Ringen, Niels Træsborg, glæder sig over, at det formaliserede samarbejde sikrer både tryghed ved handlen – og professionelle handlere til at rådgive kunderne omkring varen – når de handler på Antikvitet.net.

 

Etiske regler for nethandel

– Med det nye samarbejde sikrer vi, at det kun er professionelle handlere, der kan lægge varer ud på Antikvitet.net. Vi har et etisk kodeks, vi arbejder efter, og handlere, der ikke opfylder kodekset, kan blive ekskluderet fra Antikvitet.net – og dermed også fra foreningen. Og endelig har vi et klagenævn, hvor kunder, der føler, de ikke har fået den vare, de er blevet stillet i udsigt, kan få hjælp, påpeger Jens Gjerløv.

Han forklarer at brugeradfærden på internet har ændret sig:

– Vi går ikke længere efter den billigste pris, og slet ikke når vi køber dyrere og mere eksklusive varer. Det rejser et massivt behov for sites, hvor man kan lægge sine indkøb og være tryg ved det. I et professionelt miljø.

 

Fokus på sikkerhed og kvalitet

I Kunst, Antik og Design Ringen, KAD, har man gennem længere tid drøftet muligheden for at oprette en portal for køberne, som vil sikre kunden den højeste grad af tryghed og kvalitet. Det skulle udelukkende være med varer fra KADs medlemmer. Foreningen sikrer at alle sælgere efterlever et etisk kodeks.

– Men der er ingen grund til, at vi som brancheforening genopfinder den dybe tallerken, når en stor og seriøs portal som Antikvitet.net allerede eksisterer. Derfor var formaliseret samarbejde med Antikvitet.net den mest optimale løsning for os – og for vores kunder, forklarer formand for KAD, Niels Træsborg, Roxy Klassik, København.

Alle, der lægger varer ud på Antikvitet.net, er ikke bare medlem af KAD – de har også en fysisk forretning. Derfor er der også større fokus på personlig kontakt til kunderne, rådgivning og service, end der normalt vil være på f.eks. netauktioner. Alle medlemmerne har den lovpligtige bevilling fra Politiet, som loven kræver for al handel med brugte genstande.

– Antikvitet.net er et stærkt alternativ til netauktionerne. Hos os kan man komme og besigtige sin vare i ro og mag, man er ikke presset til en købsbeslutning, inden hammeren falder, forklarer Niels Træsborg.

Kunst, Antik og Design Ringen, KAD

KAD, der tidligere hed Kunst- & Antikvitetshandler Ringen, har eksisteret siden 1943, og har nu over 83 medlemmer. Foreningen har sit udspring fra København men er i dag en landsdækkende forening for professionelle handlere.

Læs mere på www.kad-ringen.dk

Antikvitet.net

Antikvitet.net med sine 90.000 varer og over 350.000 sidevisninger i døgnet Nordeuropas suverænt største portal for kunst, antik og design. Portalen har eksisteret siden 1999.

Se mere på www.antikvitet.net